سرگرمی

4 ویژگی فیلم های تاریخی همراه با معرفی بهترین فیلم های تاریخی ایرانی و خارجی

فیلم های تاریخی از آن دسته فیلم هایی هستند که داستان آنها بر اساس واقعیت های تاریخی یا شخصیت های مشهور تاریخی ساخته می شوند. این فیلم ها معمولا به بازسازی دوران، محیط، لباس و تکنولوژی مربوط به زمان داستان اهمیت می دهند و سعی می کنند به صورت وفادارانه واقعه یا زندگی شخص را نشان دهند. البته برخی از فیلم های تاریخی ممکن است در جزئیات یا تفسیرات خود با منابع تاریخی مغایرت داشته باشند یا برای جذاب تر کردن داستان از عناصر خلاقانه استفاده کنند. درباره فیلم های تاریخی اینجا بخوانید

برای مثال، فیلم مرگ یزدگرد سوم یک فیلم تاریخی ایران است که درباره قتل پادشاه ساسانی یزدگرد سوم در چهاردهمین قرن میلادی روایت می کند. این فیلم بر اساس نمایشنامه ای به همین نام از بهرام بیضایی ساخته شده است و با استفاده از دکور، لباس و زبان مربوط به آن دوران، سعی در بازسازی آسیاب کوچک و روستای کویر نشین کرده است. این فیلم به صورت چندگانه دیدگاه های مختلف شخصیت های درگیر در قتل را نشان می دهد و به تحلیل علل و پیامدهای آن می پردازد.

نوشته های مشابه

برخلاف فیلم مرگ یزدگرد سوم که بر اساس چارچوب تاريخي پيش مي رود، بعضي از فيلم هاي تاريخي به صورت خيالي يك شخصيت يا وقايع را در قالب يك داستان جذاب روايت مي كنند. برای نمونه، فیلم 300 که بر اساس کامپوتر نوول فرانک ميلر ساخته شده است، داستان جنگ ترموپيل را که در سال 480 قبل از ميلاد بين يونان و ايران رخ داد، به صورت فيكشنال و با استفاده از عناصر فانتزي و كامپيوتري نشان مي دهد. اين فيلم با تغييرات زيادي در شكل، شخصيت و رفتار قهرمانان يوناني و خصوصاً سپاه ايراني، از منابع تاريخي دور مي شود و به جاي بازسازي واقعيت، به ساخت يك داستان هيجان انگيز مي پردازد.

ویژگی های فیلم های تاریخی

به طور کلی، فیلم های تاریخی ویژگی های مشترکی دارند که عبارتند از:

  1. بر اساس واقعیت های تاریخی یا شخصیت های مشهور تاریخی ساخته می شوند.
  2. به بازسازی دوران، محیط، لباس و تکنولوژی مربوط به زمان داستان اهمیت می دهند.
  3. سعی می کنند به صورت وفادارانه واقعه یا زندگی شخص را نشان دهند یا در صورت استفاده از عناصر خلاقانه، آن را به خوبی توجیه کنند.
  4. به تحلیل علل و پیامدهای وقایع تاریخی می پردازند یا به نمایش روابط انسانی در آن دوران می پردازند.

بهترین فیلم های تاریخی جهان

بهترین فیلم های تاریخی ساخته شده کدام است، یک سوالی است که ممکن است پاسخ های مختلفی داشته باشد بسته به سلیقه و دیدگاه هر کس. اما بر اساس برخی از منابع وب، می توان چند نمونه از فیلم های تاریخی مشهور و محبوب را نام برد که عبارتند از:

  • فیلم هکسا ریج که داستان واقعی سرباز آمریکایی دزموند تی داس را روایت می کند که در جنگ جهانی دوم به عنوان پزشک نظامی خدمت می کند و با اینکه از کشتن افراد امتناع می ورزد، توانست ۷۵ نفر را در نبرد اوکیناوا نجات دهد و مدال افتخار بگیرد.
  • فیلم گلادیاتور که داستان جنرال رومی ماکسیموس را روایت می کند که پس از خیانت پسر امپراتور، به عنوان گلادیاتور به زندان فرستاده می شود و سعی می کند با قتل امپراتور، خانواده خود را انتقام بگیرد.
  • فیلم هریت که داستان زندگی هریت تابمن را نشان می دهد، یک زن سیاه پوست آزاد شده که در قرن نوزدهم به عضو حرکت زیرزمینی آزاد ساز برده ها در آمریکا شد و صدها نفر را از برده داری رهایی داد.
  • فیلم دانکرک که داستان عملیات نجات ۴۰۰۰۰۰ سرباز بریتانیایی و فرانسوی را در جنگ جهانی دوم توسط نظامیان و غیر نظامیان در ساحل شهر دانکرک فرانسه بازگو می کند.

بهترین فیلم های تاریخی ایرانی

چند نمونه از فیلم های تاریخی ایرانی مشهور و محبوب را نام برد که عبارتند از:

درباره تأثیر فیلم های تاریخی بر درس تاریخ اینجا توضیح داده شده است.

  • فیلم خانه سیاه است که یک مستند کوتاه درباره زندگی در یک کلون جذام زدا در شمال ایران است. این فیلم توسط شاعر و کارگردان فروغ فرخزاد ساخته شده است و با نشان دادن تضاد بین زشتی و زیبایی، درد و شادی، ناامیدی و امید، به معنای زندگی در شرایط سخت پرداخته است.
  • فیلم سرباز خورشید که داستان جنگ نروژ را روایت می کند که در سال ۱۹۸۷ بین ایران و عراق رخ داد. این فیلم توسط ابراهیم حاتمی کیا ساخته شده است و با بازسازی صحنه های جنگ، روحیه، شجاعت و قربانگی سربازان ایران را به تصویر می کشد.
  • فیلم قاتل سگ ها که داستان زندگی بهرام بیضایی را نشان می دهد، یک نویسنده و فعال سیاسی که در دوران قبل از انقلاب به خاطر نوشتن رمان های منتقدانه دستگیر شده و در زندان به قتل میرسد. این فیلم توسط بهرام بيضائي خودش ساخته شده است و با استفاده از عناصر سورئال و آلگوريتمي، به بررسي عوامل و پيامدهای قتل او مي پردازد.

 

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا