متفرقه

راهنمای تربیت کودکان سالم: ۱۱ نکته برای رشد و سلامتی

به عنوان والدین، یکی از نگرانی‌های مهمی که ممکن است داشته باشید، رشد و حفظ سلامت کودکتان است. دادن غذای مقوی به کودکان در فواصل زمانی مناسب، چالشی است که اکثر والدین با آن مواجه هستند. از غذا، ورزش، خواب، وقت خانواده، مراجعه به پزشک گرفته تا پیروی از اخلاق خوب در مدرسه، فهرست بلندبالایی از مواردی است که باید به آنها توجه شود. هر فعالیت کوچکی که از همان ابتدا تلقین شود، کودک شما را عادت می دهد که به یک موجود سالم و فردی منضبط تبدیل شود.

1. غذای طبیعی و رژیم غذایی متعادل

یک وعده غذایی متعادل توصیه شده ترین رژیم غذایی برای هر کودک است، زیرا به بهبود سلامت و تقویت ایمنی کمک می کند. شما باید گزینه های غذایی متنوعی را به کودکان خود ارائه دهید تا آنها ذائقه غذاهای سالم را در خود پرورش دهند. لازم نیست آنها را مجبور کنید چیزی بخورند، اما می توانید برای شروع چند لقمه به آنها بدهید. همچنین، باید از دادن غذاهای فرآوری شده به آنها خودداری کنید، زیرا آنها مملو از قند، سدیم، کالری و چربی ناسالم هستند. در عوض، غذاهای زیر را در رژیم غذایی کودکان خود بگنجانید:

  • پروتئین ها – به رشد سالم مغز و سیستم ایمنی کودک کمک می کند.
  • ریحان و نعناع – به دفع سرماخوردگی، سرفه، سنگ کلیه، اختلالات دندانی و بسیاری از بیماری های دیگر کمک می کند.
  • شیر پاستوریزه – حاوی تمام مواد معدنی و پروتئین های مورد نیاز برای رشد سالم است.
  • میوه ها و سبزیجات تازه
  • غلات کامل
  • غذاهای غنی از فیبر

همچنین غذای طبیعی و رژیم غذایی متعادل می‌تواند نقش مهمی در مدیریت و کاهش اضطراب کودکان داشته باشد. امروزه، تغذیه مناسب به عنوان یکی از عوامل موثر در سلامت روانی و روان‌شناختی شناخته می‌شود. از طرفی، غذاهای پر از قندهای ساده مانند شکر و غذاهای پرفضول می‌توانند باعث افزایش سطح قند خون و تحریک عصبی شوند که می‌تواند علائم اضطراب را تشدید کند. برعکس، مصرف مواد غذایی با ارزش غذایی بالا مانند میوه‌ها، سبزیجات، مغزهای خشک، ماهی و مواد غذایی حاوی مواد مغذی مهم مانند اسیدهای چرب امگا-۳، ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند به بهبود سلامت روانی و کاهش سطح اضطراب در کودکان و درمان اضطراب در کودکان کمک کند. همچنین، مصرف مقدار مناسبی از آب و حفظ آبشار قند خون می‌تواند به تعادل هورمون‌ها و سلامت روانی کودکان کمک کند. به طور کلی، رژیم غذایی متعادل با تاکید بر مواد غذایی سالم و متنوع می‌تواند به کاهش اضطراب در کودکان کمک کند و به آنها احساس رضایت و سلامت روانی بیشتری بدهد.

2. مصرف حداقل قند

از غذاها و نوشیدنی‌ها (از جمله نوشیدنی‌های انرژی‌زا مانند Bournvita یا Horlicks) که حاوی قند بالایی هستند، باید اجتناب شود، به‌ویژه برای کودکان زیر ۲ سال. ممکن است باعث ایجاد دندان شیرین در کودکان شود و باعث بیماری هایی مانند دیابت و پوسیدگی دندان شود. همچنین ممکن است به دلیل جذب کم کلسیم که به دلیل قند اضافی در بدن ایجاد می شود، باعث ضعیف شدن استخوان ها شود.

3. از اجرای قانون “صفحه تمیز” خودداری کنید

بسیاری از ما با پیروی از قانون بشقاب تمیز بزرگ شدیم، زیرا به ما دستور داده شد که غذای سرو شده در بشقاب خود را هدر ندهیم. اما این رویکرد ممکن است منجر به پرخوری در کودکان شود. به بچه ها اجازه نمی دهد احساس سیری را در بدن خود درک کنند و به آن پاسخ دهند. در نتیجه، یاد نمی‌گیرند که کجا خودشان را محدود کنند و از خوردن دست بکشند. بنابراین، به آنها گزینه های غذایی زیادی بدهید و به آنها اجازه دهید آنچه را که مایل به امتحان کردن و خوردن هستند انتخاب کنند.

4. دسرهای مناسب

باید به این نکته توجه کنید که گهگاهی به فرزندانتان شیرینی بدهید. دسرها را به جایزه تبدیل نکنید، در غیر این صورت ممکن است دلیل اصلی برای خوردن غذای بچه ها باشد. همچنین نباید از غذا یا شیرینی به عنوان وسیله ای برای نشان دادن محبت خود استفاده کنید. این می تواند آنها را هر بار برای کنار آمدن با احساسات و استرس به غذا خوردن سوق دهد. درعوض، باید آنها را با آغوش گرفتن و تحسین و تمجید بپوشانید.

5- وعده های غذایی مکرر

به جای عادت سنتی 3 وعده غذایی بزرگ در روز، بر روی دادن وعده های کوچک غذا به کودک خود در فواصل زمانی منظم تمرکز کنید. دو جنبه حیاتی اصلی این عادت، که می تواند از بیماری های احتمالی بعدی در زندگی جلوگیری کند، عبارتند از:

هضم مقادیر کم غذا برای بدن کودک آسان می شود.

6. در حرکت باشید

فرزندان خود را همیشه درگیر و فعال نگه دارید. اجازه ندهید تبدیل به سیب زمینی کاناپه شوند. شما باید حداقل زمان تلویزیون و کامپیوتر را برای فرزندان خود تعیین کنید. دور نگه داشتن آنها از صفحه نمایش به آنها کمک می کند تا از زمان خود به شیوه ای سازنده استفاده کنند. به آن‌ها انگیزه دهید تا زمانی را صرف انجام برخی ورزش‌های خارج از منزل یا انجام فعالیت‌های بدنی دیگر کنند.

7. خواب کافی

داشتن مقدار مناسب خواب به همان اندازه مهم است که برای رشد و تکامل سالم در کودکان خردسال حیاتی است. توصیه می شود فرزندان خود را عادت دهید که زود به رختخواب بروند و زود بیدار شوند. این به ایجاد یک روال برای آنها کمک می کند، که آنها می توانند بعداً در زندگی از آن پیروی کنند.

8. پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا

شستن دست ها یکی از نکات بهداشتی ضروری است که کودکان باید در خانه و مدرسه رعایت کنند که می تواند از شیوع احتمالی بیماری در بین کودکان جلوگیری کند. باید به کودکان آموزش داد که قبل و بعد از غذا خوردن و بعد از استفاده از حمام دست های خود را به درستی بشویند. می توانید استفاده از دستمال مرطوب ضد باکتری را به آنها آموزش دهید. همچنین باید به آنها آموزش داده شود که فنجان و ظروف خود را با دوستان خود به اشتراک نگذارند.

9. آب فراوان

برخی از حیاتی ترین عملکردهای بدن ما، مانند هضم، گردش خون و دفع، ما را ملزم به مصرف مقدار مناسبی آب می کند. علاوه بر این، آب به بدن ما انرژی می دهد و ما را در طول روز هیدراته نگه می دارد. کمبود آب در بدن ما ممکن است منجر به مشکلاتی مانند یبوست، کم آبی و حتی سنگ کلیه شود. از این رو، توصیه می شود که برای حفظ سلامتی کودکان خود، عادت دهید که در فواصل زمانی مکرر آب بنوشند.

10. کودکان از رفتار بزرگسالان پیروی می کنند

بچه ها مستعد پیروی از آنچه که روزانه مشاهده می کنند، هستند. آنها به احتمال زیاد راه شما و خواهر و برادرشان را دنبال خواهند کرد. از این رو، بسیار ضروری است که سعی کنید الگوی خوبی باشید و با اجرای نکات زیر بهترین الگو را ارائه دهید:

میان وعده های مغذی را انتخاب کنید

وعده های غذایی را حذف نکنید

با هم سر یک میز غذا بخورید

ایجاد یک سبک زندگی سالم برای فرزندان شما از سنین پایین می تواند در دراز مدت برای سلامتی آنها مفید باشد. با پیروی از این نکات ساده، می توانید عادات کودک خود را شکل دهید و او را به درک اهمیت سالم بودن از سنین پایین ترغیب کنید. همچنین برای کل خانواده داشتن یک سبک زندگی سالم ضروری است زیرا کودکان آنچه را که در اطراف خود می بینند یاد می گیرند. پس حتما این نکات را در زندگی خود نیز اجرا کنید.

11.درمان خانگی آسم در کودکان

درمان خانگی آسم کودکان نیازمند رعایت نکات بهداشتی و مراقبت‌های خاص است. اولین گام در مدیریت آسم کودکان، شناسایی عوامل تحریک‌کننده است. از جمله نکات بهداشتی مهم مراقبت از محیط زندگی کودک می‌باشد، از جمله حفظ تمیزی محیط، از بین بردن آلرژن‌ها مانند مواد شیمیایی، گرد و غبار و البته سیگار. علاوه بر این، تمرینات تنفسی نیز می‌تواند مفید باشد. مراجعه به پزشک و مشاوره با او نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا هر کودک ممکن است نیاز به رژیم درمانی خاصی داشته باشد که توسط پزشک تعیین می‌شود. در کل، ترکیب مراقبت‌های بهداشتی با داروهای تجویز شده توسط پزشک می‌تواند به کاهش شدت حملات آسم کودکان کمک کند و زندگی روزمره آنها را آسان‌تر کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا